Aanmelden buurtwhatsappgroep

Is er bij u ooit ingebroken?

Onveilige situatie! Verdachte voertuigen gezien!

Beste buurtbewoner,

De inzet van buurtpreventie in de vorm van een whatsappgroep is van start gegaan.  Whatsapp is een berichtendienst via de smart telefoon. Op deze avond hebben wij een presentatie gehouden over BuurtWhatspp.  Een burgerinitiatief om Ospeldijk samen veiliger te maken.

Het project wordt ondersteund door de politie en de gemeente. De bedoeling is om in elke kern van Nederweert een Whatsappgroep op te richten.

De BuurtWhatsApp is alléén bedoeld om met andere en meer ogen naar onze wijk te kijken, verdachte situaties te melden bij de politie en elkaar te waarschuwen.

Bij verdachte situaties reageren deelnemers volgens het SAAR principe:

1. Signaleren! (Verdachte persoon of situatie eventueel met foto delen vastleggen)
  2. Alarmeren! (Politie waarschuwen via 112 spoed of 0900-8844 géén spoed)
  3. Appen! (Via Whatsapp de buurtbewoners waarschuwen)
  4. Reageren! (Handelingen van verdachte persoon/situatie blijven volgen)

Wij zijn erg enthousiast over deze methode, waarmee wij met elkaar onze buurt veilig kunnen houden. In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden door de politie en het aantal woninginbraken is in sommige wijken/kernen gedaald.

Wij hebben een whatsappgroep aangemaakt voor de kern Ospeldijk en nodigen u graag uit om deel te nemen aan deze berichtengroep.

Wij zijn bij de gemeente en politie aangemeld als beheerder van deze groep.

Wanneer u zich wilt aanmelden, kunt u het aanmeldformulier invullen en in de brievenbus doen bij Petra Verdonschot Nieuwe Baan 20 of bij het Thomashuis Moostdijk 1.

Wij voegen u dan toe aan de groep. Hiervan ontvangt u automatisch bericht via het telefoonnummer dat u hebt opgegeven.

Vult u s.v.p. ook uw e-mailadres in, zodat wij u kunnen informeren wanneer wij aanvullende informatie van de gemeente of politie ontvangen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op leden@dorpsraad-ospeldijk.nl of kijk op onze site www.dorpsraad-ospeldijk.nl onder het verslag van de veiligheidsavond.

Hartelijke groet,

Petra Verdonschot

Voorzitter Dorpsraad Ospeldijk

Aanmeldformulier BuurtWhatsapp

Via dit formulier meldt u zich aan voor BuurtWhatsapp, een berichtengroep van en voor buurtbewoners in de kern Ospeldijk. Op deze manier kunt u als bewoner(s) meehelpen met het vergroten van de veiligheid in de wijk. De wijk wordt op deze manier extra preventief in de gaten gehouden.

Vul hieronder uw gegevens in. U kunt dit formulier in de brievenbus doen bij Petra Verdonschot Nieuwe Baan 20 of bij het Thomashuis Moostdijk 1

U wordt dan z.s.m. aan de BuurtWhatsApp groep van de kern Ospeldijk toegevoegd. Aanmelding is mogelijk vanaf 18 jaar.

Hebt u nog vragen? Stuur dan gerust een email naar leden@dorpsraad-ospeldijk.nl  of neem met de voorzitter Petra Verdonschot telefonisch contact op via 0495-641753.

Voor- en achternaam:

Straatnaam:                                                                    Huisnummer:

Postcode:

Mobiel telefoonnummer(s):                           E-mail adres(sen):