Samentuin Ospeldijk Samen Tuinen

Het voorjaar komt eraan en daarmee wordt het startsein gegeven voor de werkzaamheden in de Samentuin Ospeldijk.

De restanten van de winteroogst worden geruimd en aan de kippen gevoerd. Op het mooie stukje grond op het speelveldje aan de Nieuwe Baan wordt de compost verdeeld  en in de komende dagen in de grond gefreesd.

Voor het maken van een tuin/pootplan hebben we al een gezellig koffie uurtje bij elkaar gezeten met de deelnemers en ieder heeft zijn/haar voorkeur uit kunnen spreken over de gewenste groenten.

Een paar mensen zijn verantwoordelijk voor de inkoop van het zaai en pootgoed en gezamenlijk gaan we aan de hand van het tuin/pootplan de boel zaaien en poten.

Het is weer heel mooi om te ervaren hoe gezellig en gemoedelijk de samenwerking verloopt.

Als dadelijk de eerste groenten hun kopje boven de zwarte grond uitsteken dan geeft dat een enorme voldoening.

Ook door voorbijgangers, zowel volwassenen als ook kinderen wordt de Samentuin opgemerkt en krijgen we vele gevraagde en ongevraagde adviezen.

We hopen dit jaar met de bloemen die her en der gaan bloeien weer bijen en andere insecten te trekken zodat ook het bijen/insecten hotel weer gaat zoemen.

Letterlijk en figuurlijk ‘leeft’ de Samentuin in ons mooie Ospeldijk.

We waren blij verrast met de cheque van € 100,- welke de Dorpsraad Ospeldijk ons zaterdag kwam overhandigen uit naam van IVN natuur educatie, project  ‘ groene duim’. Hiermee kunnen we goede spullen kopen wat ten goede komt van onze Samentuin. Onder het genot van de vlaai die de Dorpsraad tevens kwam brengen hebben we de prijs van de ‘groene duim’ gevierd.

Graag zouden we nog meer mensen willen uitnodigen om deel te nemen aan onze Samentuin.

Het is gezellig, je bent lekker bezig in en met de natuur, het is heel leerzaam voor jezelf maar ook voor je(klein) kinderen en bovendien oogst je het hele jaar door verse onbespoten groenten.

Het voordeel is ook dat je er niet alleen voor staat. Door samen te werken verlicht je de werkzaamheden. Dan zijn we met z’n allen toch echt goed bezig!

Ben je geïnteresseerd, wil je elke week een uurtje in je eigen groentetuin werken?

Wil je nog wat meer informatie of geef je je direct op?

Dat kan bij de Dorpsraad Ospeldijk. Stuur een mail naar: leden@dorpsraad-ospeldijk.nl

Of bel met Petra Verdonschot 0495-641753 mail: petra.verdonschot@upcmail.nl

Kom je ook? We verwelkomen je graag!