Samentuin Ospeldijk

Het voorjaar komt eraan en daarmee ook de start voor de werkzaamheden voor het nieuwe seizoen in de

Samentuin Ospeldijk

Op het stukje grond op het speelveldje aan de Nieuwe Baan worden de restanten van de wintergroenten geoogst en wordt de tuin zaaiklaar gemaakt voor het nieuwe seizoen.

We hebben nog zaadgoed liggen en met nog wat extra pootgoed kunnen we in maart/april van start gaan. Uiteraard wordt er ook gekeken naar wensen van de deelnemers en eventueel nieuw zaadgoed gekocht. Een paar mensen zijn verantwoordelijk voor de inkoop van het pootgoed en gezamenlijk gaan we de boel zaaien en poten. Dit zal het meeste in april/mei gedaan worden. De rest van het seizoen bestaan de werkzaamheden uit het onkruidvrij houden en bewateren van de tuin.

Het is heel mooi om te ervaren hoe gezellig en gemoedelijk de samenwerking verloopt.

Als dadelijk de eerste groenten hun kop boven de grond uitsteken dan geeft dat een enorme voldoening.

Ook hopen we dit jaar, met de bloemen die gezaaid gaan worden, weer bijen en andere insecten aan te trekken, zodat ook het bijen-/insectenhotel weer gaat zoemen.

Letterlijk en figuurlijk ‘leeft’ de Samentuin in Ospeldijk.

Graag zouden we nog meer mensen willen uitnodigen om deel te nemen aan onze Samentuin. Het is gezellig, je bent lekker bezig in en met de natuur, het is heel leerzaam voor jezelf, maar ook voor je (klein)kinderen en bovendien oogst je het hele jaar door verse, onbespoten groenten.

Het voordeel is ook dat je er niet alleen voor staat. Door samen te werken, verlicht je de werkzaamheden. Dan zijn we met z’n allen toch echt goed bezig!

Tegen een kleine financiële bijdrage voor het zaad- en pootgoed en een investering van af en toe (samen)werken in je eigen groentetuin, ben je van harte welkom om mee te doen.

Ben je geïnteresseerd en wil je nog wat meer informatie of je opgeven? Stuur een mail naar: samentuinospeldijk@outlook.com