Kraanvogel Informatieavond Staatsbosbeheer

Gezamenlijk met provincies neemt Staatsbosbeheer het initiatief om de omgeving meer te vertellen over de komst van de kraanvogel. Het gaat goed met het gebied, en daar zijn we heel blij mee. Het hoogveengebied leent zich voor vestiging van de kraanvogel. Dat deze typische vogel van het hoogveen hier blijft in de zomer, zijn we trots op. De kraanvogel is een beschermde broedvogel die pas sinds 2001 weer in Nederland voorkomt. Het aantal is klein maar groeit gestaag, onder andere in het Fochtelooerveen. We willen graag met jullie stilstaan hoe bijzonder dit fenomeen is. We hebben een kraanvogelexpert bereid gevonden om hier meer over vertellen. Ook de provincies zijn blij met deze ontwikkeling en vertellen hier 18 en 23 april graag meer over.

  • De Kraanvogel informatieavond in Helenaveen zal plaatsvinden op 18 april om 19:30u in de Gouden Helm te Helenaveen over de Mariapeel en Deurnsche Peel.
  • De Kraanvogel informatieavond in Meijel vindt plaats op 23 april om 19:30u in De Heere van Meijel over de Groote Peel.