Ospeldijk ‘Hartveiliger’ met nieuwe extra AED’s

Enkele maanden geleden is de dorspraad van Ospeldijk gestart met een crowdfundingsactie voor de aanschaf van een nieuwe AED.

Dit ter vervanging van de oude AED. Een AED gaat gemiddeld 8 tot 10 jaar mee en moet dan vervangen worden.

Wanneer er genoeg geld over gemaakt zou worden dan zou er een tweede AED aangeschaft kunnen worden om zo ook het buitengebied ‘Hartveiliger’ te maken.

Inmiddels heeft de firma Welten een AED gekocht en aangesloten bij het landelijk netwerk HartslagNu. De oude AED is vervangen ener is nog een extra AED gekocht.

Dankzij de inzet van de Dorpsraaad, de kerstmarkt bij het Thomashuis en velen inwoners van Ospeldijk, is er een bedrag van € 3980 gedoneerd en heeft Ospeldijk nu 3 AED’s

De derde AED is op een strategisch (dwz gemakkelijk te bereiken en betere spreiding) opgehangen bij Vakantiehuis “De Meule”

Stichting Hartslag voor Nederweert is nog altijd op zoek naar meer vrijwilligers.

Interesse??

Kijk dan op de site www.hartslagvoornederweert.nlen kom naar de informatieavond op dinsdag 16 april.

Binnen afzienbare tijd zal Leveroy het stokje over nemen en geld in gaan zamelen om de AED te vervangen en mogelijk een extra AED te kopen.

Ook zij zullen hulp krijgen van stichting Hartslag voor Nederweert middels advies en flyers.