Walk & Talk: Wandeltocht met Nederweert Anders 3 okt.

Nederweert Anders organiseert de komende maanden “walk & talks” met Nederweertenaren. 3 Oktober vindt de eerste editie plaats. Energie en windmolens zijn in ieder geval agendapunten. Iedereen is welkom om aan te sluiten.  

Nederweert Anders wil in gesprek met burgers en organisaties in Nederweert. In dat kader wordt een aantal activiteiten georganiseerd. De maandelijkse zondagmorgenwandeling is er daar één van. Iedere eerste zondag van de maand wordt een wandeling uitgestippeld van maximaal een uur door iemand die bekend is in de desbetreffende kern. Aan elke kern/wandeling wordt in ieder geval één specifiek thema verbonden, maar uiteraard kunnen tijdens de wandeling alle thema’s passeren. Het kan over die kern gaan, maar het mag ook totaal iets anders zijn. Iedereen mag meelopen, iedereen is welkom en al wandelend voeren we het gesprek.  

3 Oktober a.s. vindt de eerste “walk & talk” plaats. Om 10.30 uur starten we bij het Thomashuis Ospeldijk Moostdijk 1. Gids tijdens de wandeling is wethouder Ria Stienen, een echt “maegdje vanne Die-ek”. We verwachten tussen 11.30 en 12.00 uur terug te zijn bij het Thomashuis waar we met z’n allen nog een kopje koffie of thee drinken.  

Thema’s waarover in ieder geval gepraat wordt: windmolens en de energietransitie. Belangrijke thema’s natuurlijk want de komende jaren moeten grote stappen worden gezet in het kader van een meer duurzame energievoorziening. Niemand kan het meer ontgaan zijn: we moeten van het gas af, we gaan allemaal elektrisch rijden, onze energievoorziening moet op een manier die klimaat en planeet niet of veel minder  belasten. Niet minder dan een grote omwenteling dus. 

Maar er zijn ook nog veel vragen. Wie gaat dat allemaal betalen? Hoeveel windmolens hebben we nodig en waar moeten ze komen? En komen we er daarmee? Willen we in Nederland niet weer het braafste jongetje van de klas zijn? Wat betekent dit alles voor mij? …….? Dat betekent dat er nog veel stof tot discussie is. Die willen wij graag –al wandelend- aanzwengelen. 

Zin om mee te lopen? Doen! Zorg gewoon dat je 3 oktober op tijd bij het Thomashuis bent. Wil je dat graag vooraf melden of heb je behoefte aan meer informatie? Mail ons dan op: info@nederweert-anders.nl. Wij nemen dan contact met jou op.  

Samen maken we Nederweert Anders, Anders Beter!